27. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Matcha pudink.
zdroj: Recepty 24/7

Matcha pudink je jemný a svěží dezert, který se vyznačuje intenzivním zeleným odstínem. Tento recept kombinuje tradiční japonský prášek z matcha s dalšími ingrediencemi, aby vznikl dokonalý pudink s lahodnou a lahodnou texturou. Můžete si vychutnat jeho bohatou a jedinečnou chuť samotnou, nebo přidat plátek čokolády nebo šlehačku pro ještě větší rozkoš.

Suroviny

  • 2 lžičky matcha prášku
  • 400 ml mléka
  • 4 lžíce cukru
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 vanilkový lusk

Postup

  1. V menším hrnci smíchejte matcha prášek s cukrem a kukuřičným škrobem.
  2. Větší hrnec si připravte s mlékem a rozkrojeným vanilkovým luskem, nechte zahřát na střední teplotu.
  3. Pomalu přilijte směs matcha prášku, cukru a kukuřičného škrobu do hrnce s mlékem, stále míchejte vidličkou nebo metličkou.
  4. Pokračujte ve vaření směsi na mírném ohni, dokud nezačne zhoustnout. To trvá asi 5-7 minut.
  5. Po dosažení požadované konzistence pudinku, rozlijte ho do menších mísniček.
  6. Nechejte pudink vychladnout na pokojovou teplotu a poté jej dejte do lednice na alespoň 2 hodiny, nejlépe však přes noc.
  7. Po ztuhnutí podávejte matcha pudink a můžete ho ozdobit šlehačkou nebo trhanou čokoládou podle svého vkusu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *