27. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Tagliatelle s rajčatovou omáčkou.
zdroj: Recepty 24/7

Tagliatelle s rajčatovou omáčkou jsou skvělou volbou pro každého milovníka italské kuchyně. Tento jednoduchý recept nabízí širokou škálu chutí a je rychlý a snadný k přípravě. Měkké a lahodné těstoviny tagliatelle se podávají s čerstvou a pikantní rajčatovou omáčkou, která je připravena z čerstvých rajčat, bylinek a aromatických koření. Tato kombinace vytváří lahodnou a výživnou italskou pochoutku, která rozhodně potěší všechny chuťové pohárky. Takže pokud hledáte jednoduchý, zdravý a chutný recept, vyzkoušejte tyto tagliatelle s rajčatovou omáčkou a připravte si kulinářský zážitek přímo z Itálie.

Suroviny

  • 250 g tagliatelle
  • 400 g rajčatového pyré
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 cibule, nasekaná
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • ½ lžičky sušeného bazalku
  • 1 lžička cukru
  • Soľ a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Parmezán na posypání

Postup

  1. Do hrnce přiveďte osolenou vodu k varu.
  2. V jiném hrnci zahřejte olivový olej. Přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud nejsou měkké a lehce zlatavé.
  3. Přidejte rajčatové pyré, oregano, bazalku a cukr. Vařte na středním plameni asi 15 minut, nebo dokud omáčka nezhustne.
  4. Vložte tagliatelle do vroucí vody a vařte podle instrukcí na obalu, dokud nejsou al dente. Poté je sceďte.
  5. Přimíchejte vařené tagliatelle do rajčatové omáčky. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
  6. Přidejte soľ a pepř podle chuti.
  7. Servírujte s posypem parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *