27. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Hovězí ragú s bramborovou kaší
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí ragú s bramborovou‍ kaší ‌je výborný a ‍sýtý recept, který potěší každého gurmána. V tomto pokrmu⁤ se kombinuje chutné a kvalitní hovězí maso s bohatou zeleninou a ⁢aromatickými bylinkami, které vytváří‌ dokonalé ragú. Podává se s jemnou ‌bramborovou kaší, která skvěle ladí s intenzivními chutěmi. Vyzkoušejte tento lahodný a tradiční pokrm,​ který⁣ vám ⁢zaručeně zpříjemní večerní stolování.⁤

Suroviny

  • 500 g hovězího ⁣masa (na ragú)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce ​rajčatového protlaku
  • 1 lžička⁤ mletého kmínu
  • 1 lžička‌ mleté sladké papriky
  • 400⁤ ml hovězího vývaru
  • sůl a pepř podle chuti
  • špetka majoránky
  • petrželka na ozdobu
  • 900 g brambor
  • 200 ml ​mléka
  • 50 g másla
  • sůl a pepř podle⁣ chuti

Postup

  1. Na rozpáleném ⁣oleji osmahneme na kostky nakrájené hovězí maso společně s cibulí‍ a česnekem.
  2. Přidáme‍ oloupané a na kolečka nakrájené mrkve.
  3. Po několika minutách přidáme rajčatový protlak, ⁤kmín, sladkou papriku, sůl a pepř.
  4. Zalijeme hovězím ⁢vývarem a vaříme pod pokličkou přibližně 1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
  5. Před koncem vaření ⁤přidáme majoránku a dochutíme ‍podle ‌potřeby solí a pepřem.
  6. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a ‍uvaříme ve‍ slané vodě do měkka.
  7. Scedíme vodu‍ a brambory rozmačkáme dohromady s máslem a mlékem.
  8. Ochutíme ‌solí a ⁣pepřem.
  9. Hovězí ragú podáváme s bramborovou kaší a posypeme nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *