27. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kari masálova s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Tento lahodný recept na kari masálova s kuřecím masem je skvělou volbou pro všechny milovníky indické kuchyně. Jemná kombinace kari koření a kuřecího masa vytváří neodolatelnou chuťovou explozi. Přidejte k tomu zeleninu dle vašeho výběru a servírujte s rýží nebo naan chlebem. Vyzkoušejte tento jednoduchý, ale ohromující recept a připravte si kulinářský zážitek doma!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa (nakrájené na kousky)
  • 2 cibule (nakrájené na tenké plátky)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 červená paprika (nasekaná)
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička červené papriky (volitelné)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmahněte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte česnek a kuřecí maso. Orestujte, dokud maso není zlatavé ze všech stran.
  3. Přidejte kari koření, kurkumu, kmín, koriandr a červenou papriku (pokud ji používáte). Směs promíchejte tak, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
  4. Přidejte nakrájenou papriku a smažte 2-3 minuty.
  5. Přilijte kokosové mléko a vařte na středním ohni, dokud omáčka nezhoustne.
  6. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody. Pokud je příliš řídká, nechte ji povařit déle.
  7. Ochutnejte a případně přidejte sůl a pepř podle chuti.
  8. Podávejte s rýží nebo indickým chlebem (naan).

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *