27. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Brazilská kuřecí kachna s maniokem
zdroj: Recepty 24/7

Ochutnejte exotickou chuť Brazílie s naším receptem na lahodnou brazilskou kuřecí kachnu s maniokem. Tento pokrm zajišťuje dokonalou kombinaci křupavého pečeného kuřecího masa a lahodného manioku, který je běžnou surovinou v brazilské kuchyni. Navíc jsme připravili SEO pro tento popisek, takže vám recept na brazilskou kuřecí kachnu s maniokem bude snadno najítelný na internetu.

Suroviny

  • 1 kuřecí kachna
  • 4 velké maniokové kořeny
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 limetky
  • 4 lžíce oliového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička mletého kmínu

Postup

  1. Kuřecí kachnu omyjte a osušte papírovým ubrouskem.
  2. Očistěte a nakrájejte maniokové kořeny na menší kousky.
  3. Cibule a česnek oloupejte a jemně nakrájejte.
  4. Do velkého hrnce rozehřejte olej a orestujte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  5. Přidejte nakrájenou kachnu a opékejte ze všech stran, dokud nezezlátne.
  6. Přidejte nakrájené manioky, papriku, sušený oregano a mletý kmín.
  7. Osolte a opepřete podle chuti.
  8. Přilijte vodu tak, aby kachna i manioky byly ponořené.
  9. Na středním ohni vařte asi 1,5 hodiny, dokud kachna nezměkne.
  10. Během vaření občas promíchejte a přidejte vodu, pokud je potřeba.
  11. Před podáváním můžete pokrájet limetky na plátky a ozdobit jimi pokrm.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *