26. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí bordelézský guláš
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na lahodný hovězí bordelézský guláš? Naše receptura vám přináší krok za krokem jednoduchý postup přípravy tohoto chutného tradičního českého jídla. Nechte se unést vůní smaženého hovězího masa, cibule a koření, které se postupně vaří v červeném víně a přidávají se další aromatické ingredience. Naše verze guláše je vyvážená a plná šťavnatosti. Připravte si chuťový zážitek na talíři už dnes s naším receptem na hovězí bordelézský guláš.

Suroviny

  • 600 g hovězího masa (plec, krk nebo maso na guláš)
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 papriky
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžíce křenu
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Maso nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
  3. Papriky očistíme a nakrájíme na proužky.
  4. Na oleji orestujeme cibuli dozlatova.
  5. Přidáme maso a orestujeme z každé strany.
  6. Přidáme česnek, papriky a rajský protlak. Promícháme.
  7. Posypeme moukou, mletou paprikou, majoránkou a křenem. Osolíme a opepříme.
  8. Přidáme vodu tak, aby maso bylo ponořené. Přivedeme k varu.
  9. Smaženku povaříme 2-3 hodiny na mírném plameni, dokud maso nezměkne.
  10. Podáváme s domácími knedlíky nebo houskovým knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *