26. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Kuře satay s arašídy je tradiční indonéské jídlo, které je plné lahodných chutí a exotických koření. Tento recept nabízí jednoduchý a rychlý způsob, jak si toto jídlo připravit i doma. Kousky kuřecího masa jsou marinovány v omáčce satay, která je připravená z kokosového mléka, arašídů, sójové omáčky a rozmanitých koření. Poté se kuře griluje, což zajišťuje krásně uzenou a šťavnatou chuť. Můžete si toto jídlo servírovat s omáčkou satay a ozdobit ho čerstvými bylinkami. Kuře satay s arašídy je velkým hitem na každé grilovací party a jeho ohromující chuť si získá srdce každého gurmána.
Suroviny:
- 500 g kuřecího masa
- 50 g arašídového másla
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- šťáva z 1 limetky
- šťáva z 1 citrónu
- hrst nasekaných lístků koriandru
- hrst nastrouhaných arašídů
Postup:
- Na špejle nástříhejte kuřecí maso.
- V míse smíchejte arašídové máslo, sójovou omáčku, hnědý cukr, rybí omáčku, mletý koriandr, mletý kmín, šťávu z limetky a šťávu z citrónu.
- Kuřecí maso namočte v marinádě a nechte v chladničce odpočívat minimálně 1 hodinu.
- Kuřecí špejle opečte na grilu nebo na pánvi.
- Servírujte s nastrouhanými arašídy a lístky koriandru.