26. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Domácí arepas.
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý řecký recept na domácí arepas? Neztrácejte čas hledáním! Naše jednoduchá a chutná verze čerstvých arepas je ideální pro všechny milovníky exotické kuchyně. Naučte se, jak vyrobit perfektně křupavé arepas plné syrového masa a bohatých náplní. S naším receptem na domácí arepas se stane vaše kuchyně oblíbeným místem pro rodinné večeře a slavnostní události. Nechte se unést chutěmi Jižní Ameriky a vyzkoušejte naše oblíbené domácí arepas ještě dnes!

Suroviny

  • 2 hrnky kukuričné mouky
  • 1/2 hrnku vlažné vody
  • 1/4 hrnku másla
  • 1/2 lžičky soli
  • Náplň podle chuti (např. maso, sýr, zelenina)

Postup

  1. V míse smíchejte kukuričnou mouku a sůl.
  2. Přidejte vodu a promíchejte, dokud nevznikne těsto.
  3. Přidávejte postupně těsto a hněťte, dokud nebude těsto hladké a elastické.
  4. Rozdělte těsto na menší kousky a vyválejte je na placičky tlusté přibližně 1 cm.
  5. Rozehřejte pánvičku na středním stupni a přidejte máslo.
  6. Přidejte placičky těsta a smažte je z obou stran, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
  7. Nechte arepas lehce vychladnout a poté je rozřízněte napůl.
  8. Pokud budete používat náplň, můžete ji nyní přidat mezi obě poloviny arepas.
  9. Skládejte arepas a servírujte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *