26. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto se šafránem a hříbky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte naši šťavnatou vyváženou kombinaci šafránu a hříbků v tomto lahodném receptu na risotto. S jemnými a aromatickými chutěmi si vychutnejte tuto italskou pochoutku, která je výbornou volbou pro oběd nebo večeři. Připravte si toto výjimečné jídlo s naším jednoduchým a podrobným návodem.

Suroviny:

  • 250 g rýže Arborio
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 100 g sušených hříbků, namočených ve vodě
  • 50 ml bílého vína
  • 1 čajová lžička šafránu
  • 50 g parmazánu, nastrouhaného
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Postup:

  1. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte cibuli a česnek. Smažte je na středním ohni, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte namočené hříbky a orestujte je spolu s cibulí a česnekem asi 5 minut.
  3. Přidejte rýži Arborio a promíchejte tak, aby byla každé zrno potaženo olejem.
  4. Přilijte bílé víno a nechte vařit, dokud víno nevypaří.
  5. V malé misce rozmíchejte šafrán ve 2 lžících teplé vody a přidejte ho do pánve s rýží.
  6. Postupně přilévejte zeleninový vývar po lžících a za stálého míchání vařte rýži, dokud nebude změklá, ale stále al dente.
  7. Přidejte nastrouhaný parmazán a máslo. Promíchejte, dokud se sýr nerozpustí a risotto získá hlazenou konzistenci.
  8. Ochutnejte a případně dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem.
  9. Servírujte okamžitě a posypte parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *