26. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na avokádový toast s tofu-ostružinovým dresinkem je zdravá a chutná volba pro snídani nebo lehký oběd. Plátky čerstvého avokáda jsou nadýchané a krémové, ačkoli dodávají mnoho živin. Rozmarýnový toast přidává pikantní a aromatickou chuť, která se skvěle doplňuje s jemným tofu-ostružinovým dresinkem. Tento dresink je vyroben z jemně namočeného tofua, které je smícháno s ostružinami, olivovým olejem, citronovou šťávou a kořením – výsledek je krémový, svěží a plný chuti. Připravte si tento jednoduchý, avšak elegantní recept a vychutnejte si zdravou a vyváženou chuť avokádového toastu s tofu-ostružnovým dresinkem.
Suroviny:
- 2 plátky celozrnného chleba
- 1 avokádo
- 150g tofu
- 50g čerstvých ostružin
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 1 stroužek česneku
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Na pánvi zahřejte 1 lžíci olivového oleje a smažte tofu na středním ohni, dokud nebude zlatavé z obou stran. Mezitím si připravte dresink.
- Do mixéru přidejte ostružiny, 1 lžíci olivového oleje, limetkovou šťávu, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Mixujte, dokud nevznikne hladká konzistence.
- Chleby opečte ve toasteru nebo na pánvi.
- Na opečené chleby namažte avokádové pyré z rozmačkaného avokáda a přidejte kousek osmaženého tofu.
- Před podáváním posypte avokádové toasty šťavnatým tofu-ostružinovým dresinkem a ozdobte ostružinami.