26. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Empanadas argentinas
zdroj: Recepty 24/7

Empanadas argentinas – Užijte si skvělou chuť jihoamerických specialit s těmito argentinskými empanadami. Tento tradiční recept nabízí křupavou a chutnou směs masa, zeleniny a koření, vše zabaleno v tenkém těstě. S několika jednoduchými kroky můžete připravit tyto lahodné a neodolatelné empanadas doma. Vyzkoušejte si tento argentinský pokrm a přenesete se na gastronomickou cestu do slunné Jižní Ameriky.

Suroviny:

  • 500 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 100 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 300 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kombineované)
  • 1 paprika
  • 1 rajče
  • 1 lžička sladké papriky
  • sůl a pepř dle chuti
  • olivový olej pro smažení

Postup:

  1. V míse smíchejte mouku, máslo, mléko a 1 vejce. Zpracujte těsto, pokud je příliš suché, přidejte trochu vody. Zabalte ho do fólie a nechte odpočinout v lednici asi 30 minut.
  2. Cibuli, papriku a rajče nakrájejte na malé kostičky.
  3. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a restujte ji, dokud není sklovitá. Přidejte mleté maso a za stálého míchání ho smažte dohněda.
  4. Přidejte papriku, rajče, sladkou papriku, sůl a pepř. Směs promíchejte a vařte asi 10 minut, dokud se zelenina neprovaří a směs se nezhustne. Zchlaďte na pokojovou teplotu.
  5. Těsto rozdělte na menší kousky a vyválejte pláty o tloušťce 2-3 mm.
  6. Na každý plát dejte lžíci nadílky a složte těsto napůl, takže vznikne půlměsíček. Okraje spojte a důkladně zatlačte vidličkou.
  7. Zbývající vejce rozšlehejte a potřete jím empanadas, aby získaly zlatavý lesk.
  8. Vmístě olej na pánvi rozpalte a empanadas postupně smažte dozlatova z obou stran.
  9. Hotové empanadas nechte okapat na papírové utěrce a podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *