26. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hovězí steak s bramborovou náplní je dokonalým pokrmem pro milovníky masa a brambor. Kvalitní kus hovězího masa je jemně upravený a plněný šťavnatým a lahodným bramborovým mixem. Tento recept kombinuje kombinaci bohatých chutí a textur, které uspokojí i ty nejnáročnější gurmány. Navíc, díky SEO optimalizaci, snadno najdete tento recept na svůj stůl!
Suroviny
- 2 kusy hovězího steaku
- 4 středně velké brambory
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g mletého masa
- 1 vejce
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička provensálského koření
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Nejprve připravíme bramborovou náplň. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno.
- Na pánvi si rozpálíme olej a orestujeme cibuli s česnekem dozlatova.
- Přidáme mleté maso a vaříme ho do měkka podle potřeby přilijeme trochu vody.
- Přisypeme nastrouhané brambory, majoránku, provensálské koření, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a za stálého míchání dusíme, dokud brambory nezměknou.
- Mezitím si připravíme hovězí steaky. Omyjeme je, osušíme a naklepeme do tloušťky cca 1,5 cm. Ochutíme je solí a pepřem.
- Na pánev si rozpálíme olej a steaky z obou stran opečeme do zlatova. Poté je přeneseme na pekáč a dáme do předehřáté trouby (180 °C) péct asi 10 minut.
- Po vyndání ze trouby necháme steaky pár minut odpočinout a poté je můžeme podávat. Na talíř dáme jednu porci bramborové náplně a na ni položíme hovězí steak.
- Hovězí steak s bramborovou náplní je hotový a můžeme si ho pochutnat. Dobrou chuť!