26. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Veganský batátový guláš
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit veganským batátovým gulášem plným bohatých chutí. Tento jednoduchý a zdravý recept vám přinese šťavnaté kousky batátu v pikantní paprikové omáčce s cibulí a česnekem. Osladíme to kokosovým mlékem pro dokonalou krémovost. Skvělý pokrm, který potěší nejen vegetariány, ale i masožravce. Dopřejte si kulturní jídlo plné živin a užijte si chuťovou explozi!

Suroviny:

  • 2 velké batáty
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 papriky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžíce mletého koriandru
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • Sojová omáčka podle chuti
  • Čerstvá petrželka na dochucení
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Nejprve oloupejte a nakrájejte batáty, cibuli, česnek a papriky na menší kousky.
  2. Na pánvi zahřejte olivový olej a přidejte cibuli a česnek. Smažte, dokud nezezlátnejí.
  3. Přidejte na pánvi papriky, mletou sladkou papriku, kmín a koriandr. Smažte asi minutu, než se koření uvolní vůně.
  4. Přidejte batáty, rajčata, zeleninový vývar a sojovou omáčku. Dochutit solí a pepřem. Přiveďte k varu a pak zvolniťte plamínek. Vše nechejte vařit asi 30-40 minut, dokud se batáty neudělají měkké.
  5. Před podáváním posypeme jemně nasekanou petrželkou. Podáváme s chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *