26. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Smažený sýr s tatarskou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

⁢Smažený sýr s tatarskou omáčkou⁢ – oblíbené ​české jídlo připravte snadno ‌a ​rychle. Křupavé oblíbené smažené sýrové plátky podávané⁢ s tatarskou omáčkou jsou‌ ideální pro rychlý a lahodný oběd ​či večeři. Návod ⁤na ⁣přípravu i přísady najdete zde.

Suroviny

  • 4 plátky sýra (např. eidam, gouda nebo hermelín)
  • 2 ⁣vejce
  • strouhanka
  • sůl
  • olej​ na smažení

Postup

  1. Připravte si tatarskou omáčku podle vašeho oblíbeného receptu ​a ‍dejte ji stranou.
  2. Do mělké mísy rozklepněte ​vejce⁢ a osolte ho podle chuti.
  3. Ve druhé míse si připravte vrstvu⁣ strouhanky.
  4. Sýry opláchněte pod tekoucí vodou ⁢a osušte je papírovým ubrouskem.
  5. Sýry⁢ ponořte‍ nejprve do vaječné směsi a poté obalte ve strouhance. ‌Ujistěte se, že jsou plátky sýra zcela obalené, ⁣aby se při smažení nestékaly.
  6. Na pánvi ⁣zahřejte dostatek oleje.
  7. Když je olej dostatečně rozpálený, opatrně dejte sýrové plátky na pánev a smažte‍ je⁤ z obou stran, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
  8. Hotové⁣ smažené sýry vyjměte ⁣z ⁢pánve a nechte je ​okapat na ⁤kuchyňském papíru, ⁤aby se ‌zbavily přebytečného oleje.
  9. Smažený sýr‌ s tatarskou omáčkou podávejte ještě teplý.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *