26. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Králík s medovou glazurou
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na králíka s medovou glazurou. Zážitek pro milovníky masitých jídel. Připravte si lahodné kousky králíka, které jsou pečené a poté přelité sladkou medovou glazurou. Skvělá kombinace sladkého a slaného, která jistě potěší vaše chuťové buňky. Dopřejte si tento jednoduchý a lahodný recept plný jemných chutí.

Suroviny

  • 1 králík
  • 4 lžíce medu
  • 2 lžíce hořčice
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce sůl
  • ½ lžičky černého pepře
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

  1. králíka rozpůlíme a maso důkladně promažeme směsí z medu, hořčice, olivového oleje, česneku, citronové šťávy, soli a pepře
  2. nejlépe uleželého den předem
  3. dáme na plech na pečící papír
  4. pečeme v troubě na 180°C asi 90 minut
  5. během pečení kromě polévání vlastní šťávou, králika můžeme focen nepřekrytý také
  6. meso je hotové, když když po zasunutí vidličky vytéká čirá šťáva
  7. dochutíme podle chutě solí a pepřem
  8. podáváme s rýží nebo pečivem a libovolnou přílohou

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *