25. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Ovesné suflé s banánem
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na ovesné suflé s banánem je zároveň zdravým a lahodným jídlem. Kombinace jemných ovesných vloček, zralých banánů a dalších přísad vytváří dokonalou texturu a bohatou chuť. Připravte si toto suflé jako snídani nebo lehký dezert a užijte si chutný a vydatný zážitek na talíři.

Suroviny:

  • 150 g ovesných vloček
  • 300 ml mléka
  • 2 banány
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli
  • 2 vejce

Postup:

  1. Nejprve si připravíme sušenky. Na plech si vyložíme pečící papír a na něj rozprostřeme ovesné vločky. Předehřejeme troubu na 180 °C.
  2. Následně ovesné vločky pečeme v troubě asi 10 minut, dokud nezezlátnou. Pak je necháme vychladnout.
  3. Vločky dáme do mixéru a rozmixujeme je na jemnou mouku.
  4. V míse smícháme ovesnou mouku, med, skořici a špetku soli.
  5. Banány oloupeme a rozmačkáme vidličkou, přidáme je k ovesné směsi a důkladně promícháme.
  6. Ve které smetanu ušleháme s vejci a přidáme k ovesné směsi.
  7. Celou směs nalejeme do nádoby vhodné pro pečení suflé a dáme do trouby.
  8. Pečeme přibližně 30 minut, nebo dokud suflé nezesvětlá a nezpevní.
  9. Hotové ovesné suflé s banánem můžeme podávat ještě teplé s plátky čerstvého banánu nebo se sirupem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *