25. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na ovesné suflé s banánem je zároveň zdravým a lahodným jídlem. Kombinace jemných ovesných vloček, zralých banánů a dalších přísad vytváří dokonalou texturu a bohatou chuť. Připravte si toto suflé jako snídani nebo lehký dezert a užijte si chutný a vydatný zážitek na talíři.
Suroviny:
- 150 g ovesných vloček
- 300 ml mléka
- 2 banány
- 2 lžíce medu
- 1 lžička skořice
- špetka soli
- 2 vejce
Postup:
- Nejprve si připravíme sušenky. Na plech si vyložíme pečící papír a na něj rozprostřeme ovesné vločky. Předehřejeme troubu na 180 °C.
- Následně ovesné vločky pečeme v troubě asi 10 minut, dokud nezezlátnou. Pak je necháme vychladnout.
- Vločky dáme do mixéru a rozmixujeme je na jemnou mouku.
- V míse smícháme ovesnou mouku, med, skořici a špetku soli.
- Banány oloupeme a rozmačkáme vidličkou, přidáme je k ovesné směsi a důkladně promícháme.
- Ve které smetanu ušleháme s vejci a přidáme k ovesné směsi.
- Celou směs nalejeme do nádoby vhodné pro pečení suflé a dáme do trouby.
- Pečeme přibližně 30 minut, nebo dokud suflé nezesvětlá a nezpevní.
- Hotové ovesné suflé s banánem můžeme podávat ještě teplé s plátky čerstvého banánu nebo se sirupem.