25. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse s mořskými plody
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse s mořskými plody“ je lahodná a bohatá rybí polévka pocházející z Marseilles, která je plná čerstvých mořských plodů. Tento tradiční francouzský recept vám umožní vychutnat si autentickou chuť Středozemního moře přímo ve vaší kuchyni. Připravit tuto bouillabaisse je snadné díky jednoduchým krokům a snadno dostupným ingrediencím. Nechte se unést bohatými aroma bylin a koření, které tato polévka nabízí, a vytvořte si obzvlášť výjimečnou a chutnou večeři.

Bouillabaisse s mořskými plody

Suroviny

  • 400 g různých mořských plodů (např. krevety, mušle, kalamáry, atd.)
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 paprika
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička fenyklových semen
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička sušeného estragonu
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1 lžíce kečupu
  • 500 ml rybího vývaru
  • 200 ml bílého vína
  • 1 citron (šťáva)
  • 1 lžíce strouhaného parmezánu

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kousky nakrájená rajčata a papriku, a smažíme dalších 3 minuty.
  3. Přidáme koření (fenykl, papriku, estragon, tymián, rozmarýn, sůl a pepř) a promícháme.
  4. Přidáme kečup, rybí vývar a bílé víno. Vaříme a mícháme 10 minut.
  5. Přidáme mořské plody a vaříme dalších 10 minut, dokud se neudělají. Během vaření občas promícháme.
  6. Přidáme citronovou šťávu a vaříme další 2 minuty.
  7. Servírujeme bouillabaisse do hlubokých talířů, posypeme strouhaným parmezánem a můžeme podávat s čerstvým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *