25. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Tagine s jehněčím a sušenými švestkami
zdroj: Recepty 24/7

Chutný a exotický tagine s jehněčím a sušenými švestkami je lahodným pokrmem, který zaručeně oživí vaši kuchyni. Jehněčí maso se pomalu dusí spolu se skvělou kombinací koření, cibule a česneku, vytvářející aromatickou a bohatou omáčku. Sušené švestky pak dodávají jídlu sladkou a slanou chuť, která skvěle kontrastuje s lahodnou a jemnou konzistencí masa. Tento tagine je skvělou volbou pro večeři, která potěší všechny milovníky orientální kuchyně. Připravte si tento překvapivě jednoduchý, avšak nesmírně chutný recept a užijte si jedinečnou kombinaci vůní a chutí!

Suroviny:

  • 500 g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • ½ lžičky mletého skořice
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • ¼ lžičky mletého kardamomu
  • ¼ lžičky mletého pepře
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 100 g sušených švestek
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce mandlí (nasekané)
  • čerstvá petrželka (na ozdobu)

Postup:

  1. Maso nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek nakrájíme na drobné kousky.
  2. Na sporáku zahřejeme olivový olej v rendlíku.
  3. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a smažíme dozlatova.
  4. Přidáme nakrájené kousky jehněčího masa a opékáme, dokud nezežloutnou ze všech stran.
  5. Do rendlíku přidáme kurkumu, koriandr, skořici, zázvor, kardamom a pepř. Promícháme a opékáme asi 1 minutu, dokud se vůně koření neuvolní.
  6. Přidáme hovězí vývar, sušené švestky a med. Zamícháme a přivedeme k varu.
  7. Snižujeme teplotu a necháme vařit na mírném plameni pod pokličkou asi 1,5 hodiny, dokud se maso nezměkne.
  8. V posledních 10 minutách vaření přidáme nasekané mandle a promícháme.
  9. Hotový tagine podáváme s čerstvou petrželkou posypanou na vrch.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *