25. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý recept na koprovou polévku s bramborami? Naše verze této klasické české polévky vás jistě nadchne. Kombinace svěžího kopru, jemných brambor a dalších ingrediencí vytváří chutnou a lahodnou předkrmovou polévku. Podívejte se na náš snadný recept a vytvořte si doma skvělou koprovou polévku s bramborami.
Suroviny
- 500 g brambor
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce sůl
- 1 lžíce cukr
- 2 lžíce kopr (nasekaný)
- 1 lžíce octa
- 500 ml vývar
- 200 ml smetana
Postup
- Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli do zlatova.
- Přidáme brambory a opékáme je spolu s cibulí asi 5 minut.
- Přisypeme mouku, sůl a cukr, důkladně promícháme a opékáme další 2 minuty.
- Přidáme nasekaný kopr a ocet, promícháme.
- Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
- Polévku vaříme přibližně 20 minut, nebo dokud brambory nezměknou.
- Poté přidáme smetanu, promícháme a necháme provařit dalších 5 minut.
- Hotovou koprovou polévku podáváme horkou.