25. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Vepřové ragu s červeným vínem
zdroj: Recepty 24/7

Vychutnejte si lahodný vepřový ragu s červeným vínem. Tento recept vás přenesou do italské kuchyně s bohatými a hlubokými chutěmi. Jemné kousky vepřového masa se dusí v aromatické směsi červeného vína, bylinek a koření, čímž vzniká hutné a bohaté jídlo s výraznou chutí. Podávejte tento ragu s těstovinami nebo polentou a vychutnávejte si dokonalou kombinaci výborného jídla a lahodného vína.

Suroviny

  • 600 g vepřového masa na ragu, nakrájeného na menší kousky
  • 2 cibule, nakrájené na kostičky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 mrkve, oloupané a nakrájené na kolečka
  • 2 stonky celeru, nakrájené na kostičky
  • 300 ml červeného vína
  • 500 ml vývaru (hovězí nebo zeleninového)
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • 2 lžičky sušeného rozmarýnu
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Na sporáku v hlubší pánvi nebo hrnci zahřejeme olivový olej.
  2. Přidáme cibuli a česnek a restujeme je, dokud nezezlátnou.
  3. Do pánve přidáme na kousky nakrájené vepřové maso a opékáme je z každé strany, dokud nezezlátne.
  4. Přidáme nakrájenou mrkev a celer a opékáme dalších pár minut.
  5. Nalijeme červené víno a necháme vařit a redukovat asi 5 minut, dokud se alkohol ve víně neodpaří.
  6. Přidáme rajčatový protlak, vývar, sušený tymián a rozmarýn.
  7. Osolíme a opepříme podle chuti.
  8. Přiklopíme a necháme vařit na mírném ohni asi 2 hodiny, dokud se maso nerozpadá na vlákna a omáčka nezhoustne. Občas promícháváme.
  9. Můžeme podávat s bramborovou kaší, těstovinami nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *