25. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Pastilla se zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Pastilla se zeleninou je lahodný marocký pokrm plný exotických chutí. Tento recept kombinuje výběr čerstvé zeleniny s aromatickými kořením a křehkými vrstvami filo těsta. Tato lahůdka je ideální jako vegetariánská alternativa k tradiční pastille s masem. S námi si připravíte pastillu se zeleninou snadno a rychle a její chuť vás nadchne.

Suroviny

  • 500 g listového těsta
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 mrkve, nastrouhané
  • 1 cuketa, nakrájená na kostičky
  • 1 paprika, nakrájená na kostičky
  • 2 rajčata, nakrájená na kostičky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř dle chuti
  • 100 g mandlí, nakrájených na plátky
  • 5 vajec
  • 2 lžíce nasekaného petrželového lístku

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli do zlatova.
  2. Přidejte nakrájenou mrkev, cuketu, papriku a rajčata a smažte asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
  3. Přidejte mletý kmín, mletou papriku, sůl a pepř a smažte další 2 minuty.
  4. Do zeleniny přidejte nakrájené mandle a promíchejte.
  5. V misce rozšlehejte vejce s petrželovým lístkem a přidejte je k zelenině v pánvi.
  6. Při nízké teplotě smažte až se vejce ztuhnou a zelenina je obalena ve sladkém omáčce.
  7. Za stálého míchání přidávejte plátky listového těsta na vrchu směsi, dokud nevytvoříte několik vrstev.
  8. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, dokud těsto nezezlátne.
  9. Nakonec podávejte pastillu se zeleninou teplou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *