25. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Krevety s česnekem a chilli
zdroj: Recepty 24/7

Tato chutná a lahodná kreveta s česnekem a chilli je skvělá volba pro všechny milovníky mořských plodů. S jemným aromatem česneku a pikantností chilli vytváří tento recept dokonalou kombinaci chutí. Krevety jsou rychle a snadno připraveny na pánvi s trochou olivového oleje a dochuceny směsí čerstvých bylinek a koření. Tento jednoduchý, ale vysoce chutný recept je ideální jako předkrm nebo hlavní jídlo. Vyzkoušejte tuto lahůdku a užijte si jedinečnou kombinaci mořských chutí a koření!

Suroviny

  • 400 g krevet bez hlavy a krunýře
  • 4 stroužky česneku
  • 2 – 3 čili papričky (dle chuti)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • pažitka nebo petrželka na ozdobu

Postup

  1. Krevety omyjeme a osušíme papírovým ubrouskem.
  2. Česnek prolisujeme a chilli papričky nakrájíme na tenká kolečka.
  3. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme prolisovaný česnek a chilli papričky. Opékáme je asi 1 minutu, dokud se česnek nezačne lehce rumět.
  4. Přidáme krevety, sladkou mletou papriku, sušený oregano, citronovou šťávu, sůl a čerstvě mletý černý pepř.
  5. Smažíme krevety alespoň 2-3 minuty z každé strany, dokud nezmění barvu na růžovou a nejsou pružné.
  6. Pokrm můžeme ozdobit nasekanou pažitkou nebo petrželkou.
  7. Servírujeme s pečivem nebo těstovinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *