25. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Masový svazek s mýdlovým výhonkem je lahodný a originální recept, který vám přinese potěšení na talíř i ve vaší kuchyni. Tato chutná kombinace masa a mýdlových výhonků je plná bohatých chutí a zajímavého kontrastu textur. Připravit tento pokrm je snadné a zábavné, ať už jste zkušený kuchař nebo začátečník. Sledováním našeho kroku za krokem návodu můžete vytvořit dokonalý masový svazek s mýdlovým výhonkem, který okouzlí vaše chuťové pohárky a zaujme vaše hosty. Bude to jistě hit na vašem stolu.
Suroviny
- 500 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
- 1 cibule (nasekaná)
- 4 stroužky česneku (nasekané)
- 1 vejce
- 50 g strouhanky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
- 150 g mýdlového výhonku (množství přizpůsobit podle preference)
Postup
- Ve větší míse smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, vejce, strouhanku a rajčatový protlak. Dochutíme solí a pepřem.
- Získanou směs vypracujte na masové kuličky o velikosti vajíček a lehce je do plochého tvaru stiskněte.
- Na pánvi rozehřejte olej a opatrně smažte masové svazky z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé a uvnitř propečené.
- Na talíři necháme masové svazky okapat a pak je přesuňte na servírovací talíř.
- Vrch masových svazků posypte mýdlovými výhonky. Případně můžete použít mýdlové výhonky jako dekoraci podél okraje talíře.
- Podávejte teplé a můžete je doplnit přílohou podle vaší volby, například bramborovou kaší, rýží nebo zeleninovým salátem.