25. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Rodinný vegan burger je skvělá alternativa k tradičnímu hamburgeru pro všechny vegany a vegetariány. Tento chutný a zdravý burger je plný živin, bílkovin a přírodních ingrediencí. Jádro receptu je vytvořeno z míchaniny červeného fazole, květáku, kousků žampionů a výrazného koření, kterému dodává burgeru bohatou chuť. S jemně praženou houskou, čerstvými listovými zeleninami a vlastními omáčkami, tento rodinný vegan burger určitě uspokojí chuťové buňky všech členů rodiny. Vyzkoušejte tento skvělý recept a objevte významné možnosti veganského stravování!
Suroviny
- 200 g červené čočky
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 cuketa
- 1 Červená paprika
- 1 hrnek jemných ovesných vloček
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce mletého lněného semínka smíchaného s 6 lžícemi vody (lněné vejce)
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Čočku uvařte podle návodu na obalu a sceďte ji.
- Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a na oleji osmažte do sklovata.
- Mrkev, cuketu a papriku nakrájejte na menší kostičky a přidejte k cibuli a česneku. Orestujte do změknutí.
- V misce smíchejte uvařenou čočku, zeleninu, ovesné vločky, rajčatový protlak, lněné vejce, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte.
- Hmotu nechte chvíli odpočinout, aby se všechny přísady propojily.
- Z odpočinuté hmoty vytvarujte placičky potřené olivovým olejem a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C asi 30 minut nebo dokud nebudou burgerky zevnitř propečené.
- Servírujte v housce s oblíbenými příchutěmi a přílohami.