25. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Rodinný vegan burger
zdroj: Recepty 24/7

Rodinný vegan burger je skvělá alternativa k tradičnímu hamburgeru pro všechny vegany a vegetariány. Tento chutný a zdravý burger je plný živin, bílkovin a přírodních ingrediencí. Jádro receptu je vytvořeno z míchaniny červeného fazole, květáku, kousků žampionů a výrazného koření, kterému dodává burgeru bohatou chuť. S jemně praženou houskou, čerstvými listovými zeleninami a vlastními omáčkami, tento rodinný vegan burger určitě uspokojí chuťové buňky všech členů rodiny. Vyzkoušejte tento skvělý recept a objevte významné možnosti veganského stravování!

Suroviny

  • 200 g červené čočky
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 1 Červená paprika
  • 1 hrnek jemných ovesných vloček
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce mletého lněného semínka smíchaného s 6 lžícemi vody (lněné vejce)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Čočku uvařte podle návodu na obalu a sceďte ji.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno a na oleji osmažte do sklovata.
  3. Mrkev, cuketu a papriku nakrájejte na menší kostičky a přidejte k cibuli a česneku. Orestujte do změknutí.
  4. V misce smíchejte uvařenou čočku, zeleninu, ovesné vločky, rajčatový protlak, lněné vejce, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte.
  5. Hmotu nechte chvíli odpočinout, aby se všechny přísady propojily.
  6. Z odpočinuté hmoty vytvarujte placičky potřené olivovým olejem a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C asi 30 minut nebo dokud nebudou burgerky zevnitř propečené.
  7. Servírujte v housce s oblíbenými příchutěmi a přílohami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *