25. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Křupavé masové samosy
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na křupavé masové samosy? Naše jednoduchá a chutná verze vás zcela uchvátí! Tyto samosy jsou plné šťavnatého a kořeněného masa zabaleného v křupavém a lahodném těstě. S tímto receptem si můžete vychutnat oblíbené indické jídlo přímo z pohodlí domova. Připravte se na explozi chutí a svíčkovou žízeň po další porci. Nezapomeňte si dát nápoj na dosah ruky a začněte si pochutnávat na těchto neuvěřitelně křupavých masových samosách!

Suroviny

  • 500 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 vejce
  • 1/2 hrnku strouhanky
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • 10 až 12 plátků lístkového těsta

Postup

  1. Smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, kmín, papriku, koriandr, vejce, strouhanku, olej, sůl a pepř v misce.
  2. Plátky lístkového těsta rozprostřete na pracovní plochu.
  3. Na každý plát těsta dejte přibližně 1 lžíci masové směsi
  4. Zabalte plát těsta kolem masové směsi a přitiskněte k sobě okraje, aby se neslepily.
  5. Opakujte s ostatními pláty těsta a masovou směsí.
  6. Rozpálený olej dejte na pánvičku a vyprážejte samosy z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé.
  7. Pak je dejte na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného oleje.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *