25. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kibbeh nadeza.
zdroj: Recepty 24/7

Kibbeh nadeza je tradiční arabské jídlo plné chutí a aromat. Tento recept nás zavede do světa libanonské kuchyně, kde se kombinují mleté maso, bulgur a koření. Kibbeh nadeza je tvarován do tvaru koule a plněný náplní z ořechů a cibule. Tento pokrm je poté smažený, což dodává neodolatelnou křupavost. Objednejte si chutnou porci kibbeh nadeza a ochutnejte autentickou libanonskou kuchyni právě u vás doma!

Suroviny

  • 500 g jemné mletého masa (celkem)
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kostičky
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1/2 šálku bulguru, namočeného ve vodě
  • 1/4 šálku máty, nasekané
  • 1/4 šálku petrželky, nasekané
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mletého skořice
  • 1/2 lžičky papriky
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V misce smíchejte jemné mleté maso, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, namočený bulgur, nasekanou mátu a petrželku, olivový olej, mletý kmín, mletý koriandr, mletou skořici, papriku, sůl a pepř.
  2. Dobře promíchejte všechny suroviny a nechte směs odpočinout v lednici asi 30 minut, aby se chutě propojily.
  3. Formujte malé placičky z připravené směsi.
  4. Na rozpálené pánvi s trochou oleje smažte kibbeh nadeza z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé a zcela propečené.
  5. Servírujte teplé s limetkou nebo citronem, případně s omáčkou podle vašeho výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *