25. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinský plněný hovězí závitok
zdroj: Recepty 24/7

Argentinský plněný hovězí závitok je dokonalé jídlo pro všechny milovníky argentinské kuchyně. Tento recept vám ukáže, jak připravit křehký závitok z hovězího masa, plněný syrovou šunkou, sýrem a špenátem. Nejenže vás překvapí jeho bohatou chutí, ale také jeho jednoduchostí přípravy. Užijte si argentinskou klasiku přímo u vás doma!

Argentinský plněný hovězí závitok

Suroviny

  • 800 g hovězího maso (řízek)
  • 150 g šunka
  • 150 g sýr
  • 2 vejce
  • 50 g strouhanka
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce kečup
  • 1 lžička mletá paprika
  • 1 lžička sušený oregano
  • olivový olej
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Hovězí maso naklepeme do tloušťky cca 1 cm, osolíme a opepříme z obou stran.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme nakrájenou cibuli do zlatova.
  3. Přidáme prolisovaný česnek, hořčici, kečup, mletou papriku a oregano. Vše smícháme a krátce restujeme.
  4. V misce smícháme utřená vejce se strouhankou.
  5. Na připravený řízek naneseme směs hořčice a kečupu, a na jednu polovinu nasypeme na kousky nakrájenou šunku a sýr.
  6. Závitok zabalíme a upevníme párátky, aby držel pohromadě.
  7. Nakonec závitok opečeme na rozpáleném oleji z obou stran, dokud není maso upečené a šťavnaté.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *