24. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Kuře v pivní omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte způsob, jak udělat z kuřecího masa dokonalý gastronomický zážitek? Vyzkoušejte tento recept na kuře v pivní omáčce, který si získá srdce každého fandy dobrého jídla. S křupavou kůžičkou a lahodnou medově-pivní omáčkou se jedná o skutečnou lahůdku, která zaplní váš dům vůní a chutí. Nechte se unést kombinací chutí a vyzkoušejte tento populární a snadno připravitelný recept. Vaše chuťové buňky vám za to poděkují!

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 500 ml tmavého piva
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánev rozehřejte olej a osmažte nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidejte na kostky nakrájená kuřecí prsa a orestujte je dohněda ze všech stran.
  3. Přidejte prolisovaný česnek a promíchejte.
  4. Na malém ohni přidejte máslo a nechte ho zcela rozpustit.
  5. Přidejte hladkou mouku a za stálého míchání ji nechte zprudka osmažit, dokud nezískáte lehce zlatavou barvu (asi 2 minuty).
  6. Po částech přilijte pivo a vařte, dokud se omáčka nezředí a nezačne zhoustnout. Míchejte, aby se neudělaly hrudky a omáčka nehořela.
  7. Přilijte kuřecí vývar, promíchejte a nechte omáčku přejít varem.
  8. Pak snižte teplotu a vařte omáčku asi 10-15 minut, dokud nezhoustne.
  9. Pokud chcete jemnější konzistenci omáčky, můžete ji před podáváním rozmixovat tyčovým mixérem.
  10. Podle chuti osolte a opepřete.
  11. Na talíři podávejte kuřecí prsa položená na talíři a zalijte je pěknou porcí pivní omáčky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *