24. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kubba hlebounková
zdroj: Recepty 24/7

Kubba hlebounková je tradiční jídlo z Blízkého východu, které těší chuťové buňky i oči. Tato lahodná směs mletého masa, bulguru a koření je tvarem připomínajícím knedlík a je obalena v tenkém vrstvě těsta. S křupavou vnější částí a lahodně vyváženou náplní je Kubba hlebounková perfektním předkrmem nebo hlavním jídlem. Následujte tento snadný recept a vydejte se na kulturní gastronomickou cestu s Kubbou hlebounkovou.

Suroviny

  • 500 g mletého hovězího nebo skopového masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g bulguru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce oleje
  • Voda

Postup

  1. Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je na jemno.
  2. V hluboké misce smíchejte mleté maso, nakrájenou cibuli, česnek, bulgur, kmín, koriandr, kurkumu, sůl a pepř.
  3. Lžící míchejte směs tak dlouho, dokud se všechny suroviny nedůkladně nespojí.
  4. Pokud je směs příliš suchá, přidejte postupně trochu vody, ale pouze tolik, aby vznikla tvarovatelná hmota.
  5. Vezměte si do rukou trochu této směsi a vytvarujte z ní malé oválné kuličky o průměru 3-4 cm.
  6. Ve velké pánvi rozehřejte olej a opečte kuličky z obou stran, dokud nezískají zlatavou barvu.
  7. Přidejte trochu vody do pánve, zakryjte ji poklicí a nechte kubbu vařit na mírném plameni asi 20-30 minut, nebo dokud nejsou uvnitř uvařené.
  8. Podávejte kubbu hlebounkovou teplou jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k různým omáčkám nebo salátům.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *