24. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Čerstvé rajčatové bruschette
zdroj: Recepty 24/7

Čerstvé rajčatové bruschette jsou jednoduché a lahodné italské předkrmy. Tento recept vám ukáže, jak připravit chutné a osvěžující rajčatové bruschette. Základem je kvalitní bageta, kterou potřete česnekem a opečete. Poté rajčata nakrájíte na plátky a pokladete je na opečený chléb. Posypete je bylinkami, sýrem a kápněte olivovým olejem. Hotový výsledek je nepřekonatelně skvělým symbolem italské kuchyně, který si zamilují všichni milovníci dobrého jídla a čerstvých surovin.

Suroviny

  • 4 plátky čerstvého chleba
  • 4 ve výšce hrnku olivového oleje
  • 4 středně velká rajčata
  • 1 stroužek česneku
  • Čerstvý bazalkový lístek na každé bruschettě
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Plátky chleba si očistíme od okrajů.
  2. Vezmeme si pánev a ohřejeme na střední teplotu. Na rozehřátou pánev nalijeme olivový olej.
  3. Když je olej dostatečně rozpálený, položíme na něj chlebové plátky a opečeme každou stranu do zlatova.
  4. Rajčata si omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
  5. Česnek oškrábeme a rozetřeme jím opečené plátky chleba.
  6. Přidáme plátky rajčat na chlebové plátky.
  7. Sůlíme a pepříme podle chuti.
  8. Na každou bruschettu položíme jednorozměrně lístek bazalky.

Připravené rajčatové bruschette můžeme podávat jako předkrm nebo svačinku. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *