Potěšte své chuťové buňky sýtým a lahodným telecím gulášem s domácími knedlíky. Tento tradiční český recept je plný bohatých a aromatických chutí. Kombinace šťavnatého telecího masa, cibule, papriky a aromatických koření vytváří výjimečnou kombinaci, která zahřeje vaše srdce i žaludek. Pokud si přejete dopřát si opravdu autentický zážitek, nezapomeňte přidat k lahodnému guláši také klasické šišky z krupice. Tento příjemně nasycující a teplý pokrm je ideální pro večeři s rodinou nebo večírek s přáteli. Naplňte svůj domov vůní a chutí tohoto telecího guláše s knedlíkem, který vás přenese do srdce české kuchyně.
Suroviny
- 600g telecího masa
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce kvalitní papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička mletého červeného pepře
- 1 lžička soli
- 1 lžíce hladké mouky
- 500ml vývaru
- 400ml smetany ke šlehání
Postup
- Maso nakrájíme na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno.
- V hrnci rozpálíme olej a přidáme cibuli a česnek. Smažíme dozlatova.
- Přidáme telecí maso a opražíme z každé strany.
- Přisypeme papriku, kmín, mletý červený pepř a sůl. Zamícháme.
- Přidáme hladkou mouku a promícháme.
- Postupně přiléváme vývar a necháme provařit.
- Pak přilijeme smetanu a vaříme dalších 10 minut.
Knedlíky
Náš recept na telecí guláš doprovodíme klasickými knedlíky.
- 300g hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 2 vejce
- 200ml mléka
Postup
- Do mísy nasypeme mouku a přidáme sůl.
- V druhé míse rozkvedláme vejce a přidáme mléko. Promícháme.
- Postupně přidáváme tekuté složky do misky s moukou a mícháme, dokud nevznikne hladké těsto bez hrudek.
- Těsto necháme odpočinout 10 minut.
- Do vody přidáme sůl a necháme povznést dvě pěsti velké kousky těsta.
- Těsto necháme vařit asi 20 minut. Po uvaření necháme knedlíky odkapat a nakrájíme je na plátky.
Telecí guláš s knedlíkem je pochoutkou pro celou rodinu. Dobrou chuť!