24. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kari s cizrnavými placičkami
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na výjimečně chutné jídlo plné exotických přísad? Vyzkoušejte náš recept na kari s cizrnavými placičkami! Tento pestrobarevný pokrm nabízí kombinaci aromatických koření, čerstvé zeleniny a lahodných kuliček fazolí. Nechte se okouzlit směsicí indických a thajských chutí, které vytvářejí dokonalou harmonii v každém soustu. Připravte si kari s cizrnavými placičkami a potěšte své chuťové pohárky jedním z nejoblíbenějších asijských pokrmů!

Suroviny

  • 200 g cizrny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • 200 g cherry rajčat
  • sůl podle chuti
  • čerstvá koriandr na ozdobu

Postup

  1. Cizrnu nechte přes noc namočenou ve vodě. Poté ji scedíme a dáme vařit do osolené vody, dokud nebude měkká (cca 30 minut).
  2. V hrnci si rozehřejeme olej a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a česnek. Orestujeme dozlatova.
  3. Přidáme kari koření a smažíme krátce, aby se uvolnily všechny vůně.
  4. Do hrnce přidáme sceděnou cizrnu a promícháme s kořením a cibulí.
  5. Postupně přidáváme kokosové mléko a vaříme asi 10 minut, aby se všechny chutě spojily a tekutina zhoustla.
  6. Na závěr přidáme cherry rajčata, která jsme předem nakrájeli na poloviny. Vaříme ještě 2-3 minuty.
  7. Pokrm osolíme podle chuti.
  8. Před podáváním můžeme kari ozdobit čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *