24. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Crème brûlée příprava názvu
zdroj: Recepty 24/7

Chcete si dopřát dokonalou francouzskou sladkost? Zkuste si sami připravit krémový dezert Crème brûlée pomocí našeho jednoduchého receptu. S jemnou vanilkovou chutí a křupavou, karamelizovanou vrstvou na povrchu, se stane neodolatelným pochoutkou pro milovníky sladkého. Naučte se připravit tento luxusní dezert krok za krokem a pohltejte každou lžičkou jeho lahodnou texturu. Vaše chuťové buňky budou nadšené!

Suroviny

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 100 g cukru
  • 4 kusy žloutků
  • 2 vanilkové lusky
  • křehké sušenky na posypání

Postup

  1. Vanilkové lusky rozřízněte a vytřete semínka.
  2. Přiveďte smetanu s polovinou množství cukru a vanilkovými semínky k varu.
  3. V jiné mističce rozšlehejte žloutky s druhou polovinou cukru, dokud nevytvoříte pěnivou hmotu.
  4. Pomalu přilijte vařící směs smetany ke žloutkům za stálého míchání.
  5. Smetanovou směs nalejte do keramických miskových nebo karafačových misek a přikryjte je alobalem.
  6. Pečlivě uložte do lednice na minimálně 4 hodiny nebo přes noc, aby se krém ztuhl.
  7. Před podáváním posypte povrch krému tenkou vrstvou cukru a pomocí kuchařského hořáku cukr zlehka karamelizujte.
  8. Na vrch můžete také přidat mleté křehké sušenky.
  9. Hotovou Crème brûlée ihned podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *