24. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí cacciatora je italský recept plný chuti a aromatických bylinek. Tento pokrm je připravený ze smaženého kuřecího masa, které je podáváno výraznou omáčkou z rajčat, cibule a zeleniny. Vychutnejte si tento výjimečný recept plný italských vlivů a pochutnejte si na lahodném kuřecím cacciatora doma!
Suroviny
- 4 stehna kuřecího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 rajčata
- 250 ml kuřecího vývaru
- 100 g oliv
- 100 g slaniny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme všechny suroviny. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, česnek rozmačkáme a naláme na drobné kousky, rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky.
- V hrnci rozpálíme olivový olej a na něm orestujeme cibuli spolu s česnekem, dokud nezezlátne.
- Přidáme nakrájenou slaninu a necháme ji orestovat dozlatova.
- Přidáme kuřecí stehna a opékáme je ze všech stran, dokud neztmavnou.
- Přidáme rajčata, olivy, sušené bylinky a zalijeme kuřecím vývarem.
- Přikryjeme hrnec a necháme cacciatoru dusit na mírném ohni po dobu přibližně 30 minut, dokud maso nezměkne a omáčka se nezredukuje.
- Před podáváním můžeme dochutit solí a pepřem podle chuti. Podáváme s rýží, bramborovou kaší nebo těstovinami.