24. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
Kuřecí cacciatora
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí cacciatora je italský recept plný chuti a aromatických bylinek. Tento pokrm je připravený ze smaženého kuřecího masa, které je podáváno výraznou omáčkou z rajčat, cibule a zeleniny. Vychutnejte si tento výjimečný recept plný italských vlivů a pochutnejte si na lahodném kuřecím cacciatora doma!

Suroviny

  • 4 stehna kuřecího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 4 rajčata
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 100 g oliv
  • 100 g slaniny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme všechny suroviny. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, česnek rozmačkáme a naláme na drobné kousky, rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky.
  2. V hrnci rozpálíme olivový olej a na něm orestujeme cibuli spolu s česnekem, dokud nezezlátne.
  3. Přidáme nakrájenou slaninu a necháme ji orestovat dozlatova.
  4. Přidáme kuřecí stehna a opékáme je ze všech stran, dokud neztmavnou.
  5. Přidáme rajčata, olivy, sušené bylinky a zalijeme kuřecím vývarem.
  6. Přikryjeme hrnec a necháme cacciatoru dusit na mírném ohni po dobu přibližně 30 minut, dokud maso nezměkne a omáčka se nezredukuje.
  7. Před podáváním můžeme dochutit solí a pepřem podle chuti. Podáváme s rýží, bramborovou kaší nebo těstovinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *