24. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Kari s kuřecím masem a kokosovým mlékem.
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na kari s kuřecím masem a kokosovým mlékem, který si zamilujete! Tato exotická a aromatická pokrmová kombinace vás jistě ohromí. Kousky šťavnatého kuřecího masa se směsí kari koření a dalších vybraných ingrediencí vaří v kokosovém mléce, což dodává pokrmu jemnou, krémovou texturu a bohatou chuť. Sametová omáčka, plná intenzivních a exotických chutí, je dokonalým doplňkem pro dochucení rýže nebo čerstvého chleba. Připravte si tento skvělý recept, který vám zaručeně zpříjemní vaření a okoření váš jídelníček!

Suroviny

  • 400 g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
  • 1 cibule (nakrájená na drobné kousky)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • 200 ml vývaru (nebo voda)
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V hrnci zahřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte česnek a kuřecí maso. Smažte, dokud maso není zlatavé z každé strany.
  3. Přidejte kari koření a promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
  4. Přilijte kokosové mléko a vývar (nebo vodu). Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte vařit po dobu asi 10 minut, nebo dokud není maso měkké a propečené.
  5. Přidejte cukr, sůl a pepř podle chuti. Dobře promíchejte a nechte povařit ještě 2-3 minuty.
  6. Servírujte kari s rýží nebo indickým chlebem na talíře.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *