24. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Ostřicová polévka s houbami
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na vynikající ostřicovou polévku s houbami? Tento tradiční český pokrm je plný pronikavých chutí a nabídne vám skvělý způsob, jak si dopřát hřejivou a sytou večeři. Naše snadno připravitelný návod vám ukáže, jak vytvořit dokonalou kombinaci jemného ostřicového vývaru a plnotučných hub. Přineste si domů kousek české kuchyně s tímto výjimečným receptem na ostřicovou polévku s houbami.

Suroviny:

  • 200 g ostřic
  • 200 g vařených hub
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • špetka majoránky
  • špetka kmínu
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Ostružiny propláchněte pod tekoucí vodou a spařte vroucí vodou. Nechte okapat.
  2. Houby pokrájejte na menší kousky.
  3. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  4. Ve velkém hrnci rozehřejte olej a osmahněte cibuli a česnek do změknutí.
  5. Přidejte houby a smažte dalších 5 minut.
  6. Přisypejte mouku a za stálého míchání smažte další 2 minuty.
  7. Postupně přilévejte zeleninový vývar za neustálého míchání, aby se vytvořila hustá polévka.
  8. Přidejte ostřicové plody, majoránku a kmín.
  9. Osolte a opepřete dle chuti.
  10. Vše vařte společně ještě cca 15 minut, dokud se ostřicová polévka nezahustí a neokusí.
  11. Podávejte teplou s chlebem nebo krutony.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *