24. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuřecí korma s kořeněnou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí korma s kořeněnou omáčkou je jednoduchý a chutný recept, který potěší vaši chuťovou buňku. Kousky kuřecího masa jsou smaženy s exotickými kořením, jako je kurkuma, koriandr a kardamom, a zalité lahodnou omáčkou z jogurtu, rajčat a másla. Tento recept je oblíbeným pokrmem indické kuchyně a jistě si získá přízeň vašich rodinných příslušníků i hostů. Připravte si kuřecí korma s kořeněnou omáčkou a dopřejte si skvělou chuťovou podívanou.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
  • 2 cibule (nasekané)
  • 3 stroužky česneku (utřeného)
  • 1 lžíce zázvoru (nastrouhaného)
  • 2 lžičky garam masaly
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli do zlatova.
  2. Přidejte utřený česnek a nastrouhaný zázvor. Smažte další dvě minuty.
  3. Přidejte všechny koření (garam masalu, kurkumu, koriandr, skořici, kmín a kardamom) a smažte dalších pár minut, dokud se všechny vůně nespojí.
  4. Přidejte kuřecí kousky a opékejte je ze všech stran, dokud nezežloutnou.
  5. Přilijte kokosové mléko a nechte omáčku vařit na středním ohni asi 15 minut, nebo dokud se kuřecí maso neprovaří a omáčka nezhoustne.
  6. Při dochucování použijte sůl a pepř podle chuti.
  7. Servírujte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *