24. 1. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte dokonalý dezert na završení svého jídla? Vyzkoušejte recept na úžasný luční čokoládový dezert. Tato lahodná kombinace čokolády a ovocných chutí vás nadchne. Vytvořte si svěží a sladkou chuť s tímto jednoduchým a rychlým receptem. Připravte si lahodnou vrstvu jemné čokolády a dochuťte ji ovocnými přísadami podle svého výběru. Užijte si tu nebeskou sladkost a udělejte si z klasického dezertu nezapomenutelný zážitek.
Suroviny
- 200 g hořké čokolády
- 100 ml smetany na šlehání
- 50 g moučkového cukru
- 50 g másla
- 50 ml mléka
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 10 g želatiny
- 100 g sušených jahod
- 100 g sušených malin
- 100 g sušených borůvek
Postup
- Nejdříve rozpusťte čokoládu nad vodní lázní.
- V jiném hrnci smíchejte smetanu, moučkový cukr, máslo, mléko a vanilkový extrakt. Zahřívejte na mírném ohni, dokud se vše nerozpustí.
- Želatinu namočte do studené vody a nechte nabobtnat.
- V směsi se smetanou a cukrem rozmíchejte želatinu, dokud se úplně nerozpustí.
- Pak přidejte rozpuštěnou čokoládu a důkladně promíchejte, dokud nedostanete hladkou směs.
- Na dno skleniček, které použijete k podávání, rozložte sušené jahody, maliny a borůvky.
- Zalijte směsí čokolády a surovin, tak aby všechny ovoce bylo překryto čokoládou.
- Dezert nechte vychladnout a ztuhnout v lednici nejméně 2 hodiny.
- Před podáváním můžete dezert ozdobit čerstvými jahodami nebo malinami.