24. 1. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na domácí pizzu s rajčaty vám přinese chuť a vůni opravdové italské pizzerie. Rajčata jsou základem tohoto pokrmu a spolu s dalšími skvělými ingrediencemi vytvářejí perfektní kombinaci pro milovníky pizzy. V této jednoduché a chutné verzi si můžete vychutnat křupavý a kvalitní těsto, speciálně nakrájená rajčata a oblíbené sýry. Vaše rodina a přátelé si této lahodné pizzy jistě pochutnají.
Suroviny:
- 250 g hladké mouky
- 150 ml vlažné vody
- 5 g sušeného droždí
- 1 lžička soli
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 g rajčat
- 100 g mozzarelly
- oregano, bazalka, pepř
Postup:
- Ze surovin vložte mouku a sůl do mísy a zamíchejte.
- Droždí rozemelte do vody, přidejte olej a přilijte směs k mouce.
- Vše promíchejte a hněťte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Těsto nechte v míse vykynout při pokojové teplotě zhruba 1 hodinu.
- Přípravu rajčat a mozzarelly si můžete provést během kynutí těsta.
- Rajčata nakrájejte na plátky a mozzarellu na malé kostky.
- Předehřejte troubu na 220°C.
- Těsto rozdělte na 2 díly a vyválejte na tenký plát.
- Těsto přeneste na plech s pečícím papírem.
- Natřete rajčatovým pyré a posypte oreganem, bazalkou a pepřem.
- Rozložte kousky mozzarelly po pizze.
- Pizzy pečte v předehřáté troubě asi 15 minut, dokud nejsou těsto a sýr zlatavé.
- Vyjměte z trouby a nechte trochu vychladnout.
- Pizza je připravená k servírování.