24. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Losos na česneku a bylinkách je lahodné a zdravé jídlo, které potěší všechny milovníky ryb. Tento recept kombinuje lahodný losos s česnekem a svěžími bylinkami, což dodává jídlu intenzivní chuť a aroma. Losos je pečený ve speciálním papíru, který pomáhá udržet lososa jemný a šťavnatý. Připravit tento pokrm je snadné a připravíte ho za pouhých několik minut. Losos na česneku a bylinkách je skvělým zdrojem omega-3 mastných kyselin, které jsou pro vaše zdraví prospěšné. Vyzkoušejte tento recept a užijte si svěží a chutné jídlo plné nutričních hodnot.
Suroviny
- 4 filety lososa
- 4 stroužky česneku (nasekané)
- Šťáva ze 2 citronů
- Čerstvé bylinky (např. petrželka, tymián, rozmarýn) - nasekané
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
Postup
- Lososové filety očistěte a osušte.
- Do mísy smíchejte česnek, citronovou šťávu, bylinky, sůl, pepř a 2 lžíce olivového oleje.
- Marinádou potřete lososové filety z obou stran a nechte marinovat přibližně 30 minut v lednici.
- Rozpalte gril nebo grilovací pánev a lehce potřete olejem.
- Na střední teplotu grilujte lososové filety asi 3-4 minuty z každé strany nebo dokud nejsou uvnitř propečené.
- Servírujte lososa se směsí čerstvých bylinek a citronovými plátky.