23. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Aloo Gobi
zdroj: Recepty 24/7

Aloo Gobi je tradiční indické jídlo, které kombinuje brambory (aloo) a květák (gobi) s aromatickými kořením a dochucovadly. Tento recept vás provede přípravou lahodného a zdravého pokrmu, který zaručuje vyváženou chuť a výživu. Vyzkoušejte si tuto jednoduchou a chutnou indickou specialitu doma a přenesete se do světa indické kuchyně.

Suroviny:

  • 1 velká brambora, nakrájená na kostičky
  • 1 malý květ kedlubny (karfiol), rozdělený na růžičky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého kurkumu
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mletého kuminu
  • 1 rajče, nakrájené na kostičky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na plátky
  • Sůl podle chuti
  • Čerstvá koriandrová nať na ozdobu

Postup:

  1. Na pánvi zahřejte olej a opékejte cibuli do zlatova.
  2. Přidejte česnek a zázvor a smažte dalších 2 minuty.
  3. Přidejte kurkumu, koriandr a kumin a smažte další minutu.
  4. Přidejte bramboru a kedlubnu a smažte dalších 5 minut, občas zamíchejte.
  5. Přidejte rajče, papriku a sůl. Promíchejte a nechte vařit, dokud brambora a kedlubna nezměknou.
  6. Před podáváním posypte nasekanou čerstvou koriandrovou natí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *