23. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Aloo Gobi je tradiční indické jídlo, které kombinuje brambory (aloo) a květák (gobi) s aromatickými kořením a dochucovadly. Tento recept vás provede přípravou lahodného a zdravého pokrmu, který zaručuje vyváženou chuť a výživu. Vyzkoušejte si tuto jednoduchou a chutnou indickou specialitu doma a přenesete se do světa indické kuchyně.
Suroviny:
- 1 velká brambora, nakrájená na kostičky
- 1 malý květ kedlubny (karfiol), rozdělený na růžičky
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého kurkumu
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého kuminu
- 1 rajče, nakrájené na kostičky
- 1 zelená paprika, nakrájená na plátky
- Sůl podle chuti
- Čerstvá koriandrová nať na ozdobu
Postup:
- Na pánvi zahřejte olej a opékejte cibuli do zlatova.
- Přidejte česnek a zázvor a smažte dalších 2 minuty.
- Přidejte kurkumu, koriandr a kumin a smažte další minutu.
- Přidejte bramboru a kedlubnu a smažte dalších 5 minut, občas zamíchejte.
- Přidejte rajče, papriku a sůl. Promíchejte a nechte vařit, dokud brambora a kedlubna nezměknou.
- Před podáváním posypte nasekanou čerstvou koriandrovou natí.