23. 1. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Ceviche z lososa a avokáda
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte delikátní ceviche z lososa a avokáda! Tento osvěžující peruánský pokrm je plný čerstvých chutí a je připraven bez tepelné úpravy. S jemným lososem a krémovým avokádem se spojují citronová šťáva, koriandr a cibule, vytvářející nepřekonatelnou kombinaci chutí. Využijte výhody avokáda plného zdravých tuků a omega-3 mastných kyselin z lososa. Rychle a snadno připravený ceviche z lososa a avokáda je ideálním předkrmem nebo lehkým hlavním jídlem pro teplé letní dny. Ochutnejte toto exotické jídlo, které zaručeně oživí váš jídelníček!

Suroviny

  • 300 g čerstvého lososa
  • 2 avokáda
  • 1 malá cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 limetka
  • Čerstvá petrželka na ozdobu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Lososa nakrájejte na malé kostičky a dáme do mísy.
  2. Přidejte na drobno nakrájenou cibuli, avokádo a papriku.
  3. Na závěr přidejte šťávu z jedné limetky a dochuťte solí a pepřem.
  4. Dobře promíchejte všechny suroviny a nechte „ceviche“ odpočinout v chladničce alespoň 30 minut.
  5. Před podáváním ozdobte ceviche čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *