23. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí ratatouille v čínském stylu
zdroj: Recepty 24/7

Kuřecí ratatouille v čínském stylu je chutný a zdravý recept, který spojuje francouzskou a čínskou kuchyni. Kombinuje šťavnaté kousky kuřecího masa s čerstvou zeleninou, jako jsou lilek, cuketa a paprika, osvěžené exotickými asijskými kořenícími směsmi. Tento jednoduchý a rychlý recept je skvělou volbou pro všechny milovníky pestrobarevných jídel plných chuti.

Kuřecí ratatouille v čínském stylu

Suroviny:

  • 400 g kuřecího masa (prsa)
  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená paprika
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička červené papriky v prášku
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup:

  1. Kuřecí maso nakrájejte na nudličky.
  2. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte kuřecí maso do zlatova. Odstavte stranou.
  3. Omyjte a nakrájejte zeleninu na menší kousky – cuketu, lilek, papriky, cibuli a česnek.
  4. Do pánve s olejem dejte zeleninu a osmažte ji do změknutí, asi 5-7 minut.
  5. Mezitím si připravte omáčku. Ve sklenici smíchejte sójovou omáčku, rybí omáčku, med, kukuřičný škrob, červenou papriku v prášku, sůl a pepř.
  6. Kuřecí maso přidejte k osmahnuté zelenině a zalijte omáčkou. Vařte asi 2-3 minuty, dokud se omáčka nezahustí.
  7. Pokud je ratatouille příliš husté, přidejte trochu vody. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  8. Servírujte kuřecí ratatouille v čínském stylu s rýží nebo plátky čerstvého chleba.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *