23. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Korejské rýžové placičky
zdroj: Recepty 24/7

Korejské rýžové placičky jsou lahodné a jednoduché jídlo, které vám přinese výlet do tradiční korejské kuchyně. Tato oblíbená jídla jsou vyrobená z lehké rýžové mouky a plněná různými ingrediencemi, jako je krevety, zelenina nebo maso. Kombinace chutí je bohatá a osvěžující, s pikantními a sladkými omáčkami, které posilují chuť. Pokud hledáte nový způsob, jak rozšířit svou kuchařskou paletu, vyzkoušejte tento jednoduchý recept na korejské rýžové placičky a překvapte své blízké vynikajícím jídlem.

Suroviny

  • 2 šálky rýže
  • 300 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, nakrájená na jemné kostičky
  • 4 stroužky česneku, nakrájené na jemné plátky
  • 1 mrkev, nastrouhaná
  • 2 vejce
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička oleje
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře

Postup

  1. Uvařte rýži podle pokynů na obalu, nechte vychladnout.
  2. Ve větší pánvi rozehřejte olej a přidejte cibuli a česnek. Smažte je asi 3 minuty, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte mleté maso a smažte ho dozlatova.
  4. Přidejte nakrájenou mrkev a smažte dalších 5 minut, dokud se zjemní.
  5. Do směsi přidejte uvařenou rýži, sójovou omáčku, sezamový olej, sůl a pepř. Grilujte směs asi 5 minut, dokud se všechny chutě spojí.
  6. V misce rozšlehejte vejce a přidejte je do směsi v pánvi. Zamíchejte a grilujte dalších 3 minuty, dokud se vejce ztuhne.
  7. Z pánve přeneste směs na talíř. Nechte vychladnout.
  8. Nakrájejte směs na menší placičky a podávejte jako předkrm nebo hlavní jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *