Červená čočková polévka je lahodná a zdravá vegetariánská jídlo, které si zamilujete. Tato polévka je bohatá na živiny a vlákninu, zatímco její šťavnatá chuť zaručí, že si ji budete chtít připravit znovu a znovu. S jednoduchými surovinami, jako je červená čočka, zelenina a bylinky, je to recept, který si můžete snadno přizpůsobit svým preferencím. Bez ohledu na to, jestli ji podáváte jako předkrm nebo jako hlavní jídlo, tato červená čočková polévka splní vaše očekávání a potěší vás svou výživovou hodnotou i vynikajícím příchutí.

Suroviny

  • 200 g červených čoček
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobno.
  2. V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek dozlatova.
  3. Přidejte mletý kmín a mletou papriku a krátce restujte.
  4. Přidejte červené čočky a zeleninový vývar. Přiveďte k varu a vařte asi 20 minut, dokud čočky nezměknou.
  5. Pomocí mixéru nebo tyčového mixéru rozmixujte polévku dohladka.
  6. Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte pepřem.
  7. Po chuti můžete přidat ještě vodu nebo vývar, pokud je polévka příliš hustá.
  8. Polévku podávejte teplou s chlebovými krutony nebo čerstvým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *