Červená čočková polévka je lahodná a zdravá vegetariánská jídlo, které si zamilujete. Tato polévka je bohatá na živiny a vlákninu, zatímco její šťavnatá chuť zaručí, že si ji budete chtít připravit znovu a znovu. S jednoduchými surovinami, jako je červená čočka, zelenina a bylinky, je to recept, který si můžete snadno přizpůsobit svým preferencím. Bez ohledu na to, jestli ji podáváte jako předkrm nebo jako hlavní jídlo, tato červená čočková polévka splní vaše očekávání a potěší vás svou výživovou hodnotou i vynikajícím příchutí.
Suroviny
- 200 g červených čoček
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobno.
- V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek dozlatova.
- Přidejte mletý kmín a mletou papriku a krátce restujte.
- Přidejte červené čočky a zeleninový vývar. Přiveďte k varu a vařte asi 20 minut, dokud čočky nezměknou.
- Pomocí mixéru nebo tyčového mixéru rozmixujte polévku dohladka.
- Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte pepřem.
- Po chuti můžete přidat ještě vodu nebo vývar, pokud je polévka příliš hustá.
- Polévku podávejte teplou s chlebovými krutony nebo čerstvým chlebem.