23. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí korma s jemnými kořeněnými omáčkou je ohromující indický recept, který si zamilujete. Kombinace šťavnatého kuřecího masa, exotických koření a bohaté omáčky vás okouzlí. Tento recept vám umožní prozkoumat záhadnou světovou kuchyni a zažít autentickou chuť Indie. Připravte se na okamžitou cestu do země barev a vůní s tímto dechberoucím kuřecím kormou.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (např. prsa)
- 2 lžíce oleje
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- ½ lžičky mletého koriandru
- ½ lžičky mleté skořice
- ½ lžičky mletého kardamomu
- ½ lžičky mleté červené papriky (volitelně)
- 200 ml smetany ke šlehání
- 200 ml kokosového mléka
- 2 lžíce mandlové strouhanky (volitelně)
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvý koriandr na ozdobu
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibule a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Na pánev si rozpalte olej a osmažte cibuli dozlatova.
- Přidejte nakrájený česnek, zázvor a všechny koření, a osmažte ještě asi minutu, dokud se nezačnou vydávat aroma.
- Přidejte kuřecí maso a opečte z každé strany, dokud nezezlátne.
- Přidejte smetanu ke šlehání a kokosové mléko, promíchejte a nechte vařit asi 15 minut, dokud se omáčka nezahustí a maso nezměkne.
- Přidejte mandlovou strouhanku a promíchejte, aby se omáčka zahustila.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody nebo vývaru.
- Ochutnejte omáčku a případně přidejte sůl a pepř dle chuti.
- Podávejte s rýží nebo indickým chlebem a ozdobte čerstvým koriandrem.