23. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Cizrna se zelenou umakartou
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý recept na cizrnu s zelenou omáčkou? Tento klasický český pokrm je plný chuti a zdravých ingrediencí. Cizrna je bohatá na vlákninu a bílkoviny, které nasytí vaše tělo, zatímco zelená omáčka dodává svěžest a chuť. Připravit tento pokrm je snadné a rychlé. Přidejte do hrnce cizrnu, oloupanou zeleninu a zelenou omáčku, nechejte vařit a voilà – váš výživný a výtečný oběd je na světě. Vyzkoušejte tento recept na cizrnu s zelenou omáčkou a poznáte, proč je to tak oblíbený pokrm.

Suroviny

  • 250 g cizrny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • ½ l vývaru nebo vody
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Ve velkém hrnci nechte cizrnu přes noc namočenou ve vodě.
  2. Namočenou cizrnu přelijte čistou vodou a vařte ji asi 1 hodinu, dokud nebude měkká.
  3. Mezitím na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli.
  4. Přidejte prolisovaný česnek, mletý kmín a mletý koriandr. Orestujte chvíli, dokud se nepropojí vůně koření.
  5. Poté přidejte cizrnu bez vařící vody nebo vývaru. Osolte a opepřete podle chuti.
  6. Přidejte vývar nebo vodu a vařte 10-15 minut, dokud se příchuť neusadí.
  7. Pokud je textura příliš hustá, můžete přidat ještě trochu vývaru nebo vody.
  8. Po vaření nechte jídlo chvíli odpočinout a pak podávejte s chlebem nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *