23. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Chtěli byste vyzkoušet nový a lahodný recept na krmelec s kuřecím masem? Naše jednoduchá, ale chutná verze tohoto tradičního jídla vám určitě zachutná. Doma si připravte křupavou kůrčičku z kuřecích prsou, kterou smíchejte s cibulí, česnekem a kořením. Přidejte těstoviny a doplňte to mořským houbičkovým salátem. S naším receptem na krmelec s kuřecím masem se stane vaše obědové menu oblíbeným mezi rodinou.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 zelená paprika
- 1 žlutá paprika
- 400 g kukuřice
- 400 g fazolí v rajčatové omáčce
- 400 g rajčat
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli, česnek, kuřecí maso a pokrájenou zeleninu (mrkev, papriky).
- Přidejte kukuřici, fazole v rajčatové omáčce a rajčata (je-li potřeba, můžete rajčata oloupat a nakrájet na menší kousky).
- Přidejte mletý kmín, mletou papriku, sušený oregano, sůl a pepř dle chuti. Dobře promíchejte.
- Přikryjte pokličkou a nechte krčmačku vařit na středním plameni přibližně 15-20 minut, dokud se kuřecí maso zcela neuvaří a zelenina nezměkne.
- Podávejte s těstovinami, rýží nebo čerstvou bagetou.