23. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Zapečený hovězí se sýrem
zdroj: Recepty 24/7

Zapečený hovězí se sýrem je lahodný a sytý recept plný výrazných chutí. Křehké plátky hovězího masa jsou zalité lahodnou omáčkou a posypané šťavnatým sýrem, který se během pečení rozehřeje a vytvoří dokonalou křupavou kůrku. Tento aromatický pokrm je ideální volbou pro večeři nebo oslavu. S jednoduchými ingrediencemi a rychlým přípravným procesem je zapečený hovězí se sýrem recept, který si zamilují všichni milovníci chutných jídel. Vyzkoušejte ho ještě dnes a překvapte své blízké neodolatelnou pochoutkou!

Zapečený hovězí se sýrem

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (libové)
  • 200 g sýra (nejlépe plátkový)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • koření dle chuti (např. bazalka, oregano)
  • čerstvá petrželka (na ozdobu)

Postup

  1. Nejprve si připravíme maso. Omyjeme ho pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké plátky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kousky.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a na něm zpěníme cibuli a česnek.
  4. Přidáme plátky hovězího masa a osolíme, opepříme a okořeníme podle chuti.
  5. Maso krátce restujeme, aby zůstalo šťavnaté.
  6. Poté maso přendáme do zapékací mísy a rozložíme na něm plátky sýra.
  7. Zapékací mísu s masem a sýrem dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia a pečeme zhruba 15 minut, dokud sýr neztuhne a lehce zezlátne.
  8. Po dopečení ozdobíme jemně nasekanou petrželkou a podáváme s bramborovou kaší nebo čerstvým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *