23. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Dýňová polévka s koriandrem
zdroj: Recepty 24/7

Tato dýňová polévka s koriandrem je výbornou volbou pro chladné podzimní večery. Její krémová konzistence a bohaté dochucení koriandrem a dalšími aromatickými bylinkami Vás hned zahřeje. Recept je jednoduchý a rychlý na přípravu. Po ochutnání této lahodné polévky s jemnou dýňovou chutí se garantovaně nebudete chtít najíst!

Suroviny:

  • 1 malá dýně (cca 1 kg)
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžíce mletého koriandru
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek.
  2. Oloupejte dýni, odstraňte semena a nakrájejte na menší kousky.
  3. Na pánvi si rozpalte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek do zlatova.
  4. Přidejte dýňové kousky a smažte je spolu s cibulí a česnekem asi 5 minut.
  5. Přidejte zeleninový vývar a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a vařte asi 20 minut, nebo dokud není dýně měkká.
  6. Přidejte mletý koriandr a promíchejte.
  7. Použijte mixér na vytvoření hladké konzistence.
  8. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  9. Pokud je polévka příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo vývaru.
  10. Podávejte s čerstvým koriandrem na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *